Vi installerar bevattningssystem


Vi rojekterar, levererar och monterar bevattningsanläggningar till bland annat grönytor, yrkesodlare, handelsträdgårdar, plantskolor och ridanläggningar.


Funderingar på bevattning? 


Har ni börjat fundera på ett automatiskt bevattningssystem? Då har ni kommit helt rätt!

Här hittar ni det mesta inom området bevattning. Hittar ni inte det ni söker så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er. Vi kan hjälpa er med allt ifrån ren material-leverans till komplett montage 


Så här går det till


1. Möte


2. Idéer/problemlösning


3. Installation/kopplingar


4. Färdigt vattensystem!

Fördelar med ett automatiskt bevattningssystem 


Att vattna för hand eller använda en manuell sprinkler för att vattna din gräsmatta och trädgård kräver noggrann planering och en betydande investering av din tid. Den idealiska tiden för att vattna ditt landskap är mellan klockan fyra och tio på morgonen. Med ett utomhusbevattningssystem kan du ställa in det att automatiskt stoppa och starta inom önskad tidsram för maximal effektivitet och besparingar. 

 

Resultat

Ett professionellt utformat bevattningssystem kan placeras strategiskt för att rikta vattnet efter plats, tidpunkt och behov istället för att tillåta avrinning på trottoarer eller uppfarter. Eliminera fula slangar och sprinklers med sprinklerhuvuden som bara är synliga när de används och dras tillbaka snygga utom synhåll när de inte är det. Droppbevattning är en annan effektiv vattningslösning som också ser visuellt tilltalande ut. 

För mycket eller för lite vatten kan resultera i ett ohälsosamt landskap, men med ett korrekt schemalagt automatiskt bevattningssystem kan du vara lugn och veta att dina växter kommer att få den perfekta mängden vatten med lite eller inget avfall. Studier har visat att så mycket som sju procent av avrinningen kan uppstå från dålig användning av bostadsvatten. Att installera miljövänliga bevattningssystem som används på rätt sätt kan begränsa till ett minimum.

Frihet

Med ett automatiskt system är du fri att sova i, åka på semester eller helt enkelt ta en ledig dag utan att oroa dig för att vattna ditt landskap. Flexibilitet Denna typ av system kan anpassas för att passa alla storlekar av fastigheter, till skillnad från manuella sprinklers som har ett begränsat rörelseomfång. 


Ridhusbevattning

Vi skapar ett inomhusregn som samlar upp och binder dammet i ridhuset eller på ridbanan. Bevattningen gör också att svikten i underlaget bibehålls och ger er de bästa träningsmöjligheterna. Dysor och spridare är speciellt utformade för att ge maximal effekt och minimera vattenförbrukningen. Systemet kan levereras helautomatiskt och ni kan då vattna på de tider som passar er bäst. 

Bevattning av travbana

En travbana bevattnas dels för att behålla svikten i banan och dels för att reducera vindavdriften av sand. Vi bevattnar oftast travbanor med hjälp av slagpendelspridare som fästs på impregnerade trästolpar utmed banans sidor. Detta tillsammans med pumpanläggning, ev. filter, automatik och regnkännare ger en mycket bra lösning på bevattningen.

Bevattning av paddock och utomhusarenor

När det är torrt ute kan paddocken förvandlas till en dammig pina, men med bevattning skapar ni enkelt rätt förutsättningar för givande ridpass på banan.

Bevattning av gräsytor

Vi har bevattningslösningar för alla typer gräsytor såsom den lilla privata trädgården, stora offentliga miljöer, kyrkogårdar, fotbollsplaner eller golfbanor. Vi hjälper dig att välja bevattningsprodukter som passar just ditt projekt och vill du ha hjälp med installation står vår kunniga personal gärna till tjänst.

unsplash